Суспільство

Близько 7 тисяч захисників України вважаються зниклими безвісти, - заступник Міністра оборони України

В Україні зниклими безвісти вважаються майже сім тисяч солдатів. Детальна інформація про цих людей може зашкодити майбутньому обміну.

Про це заявила заступник міністра оборони України Анна Маляр в ефірі національного телемарафону.

Вона розповіла, що інформація про загиблих і зниклих безвісти завжди знаходиться в стані уточнення і надходить безпосередньо із зони бойових дій від командирів.

Будь-яка інформація, що містить персональні дані військовослужбовця, який перебуває в полоні або пропав безвісти, може завдати шкоди як його життю і здоров’ю безпосередньо, так і процесу обміну. Тому що ворог використовує цю інформацію”, – сказав Маляр.

Художниця додала, що фото чоловіка у військовій формі з інформацією про підрозділ, де він проходив службу, зазначенням позивного тощо. може завдати шкоди людині, яка переховується на тимчасово окупованій території та шукає шляхи повернення. Також інформація може нашкодити або ускладнити переговорний процес, якщо людина знаходиться в списках для обміну.

Заступник міністра оборони рекомендував родичам зниклих безвісти звернутися до Координаційного штабу поводження з військовополоненими, який діє при Головному розвідувальному управлінні. Адреса координаційного штабу: м.Київ, вул.Спаська, 37, тел.095-412-74-24, 044-425-12-09.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button