Пригоди

Військове керівництво Росії обговорило варіант застосування ядерної зброї в Україні, - ЗМІ

Путін не брав участі в обговоренні

Цей материал також доступний

Російські “воєначальники” обговорювали, як і коли Москва може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні, повідомляє The New York Times з посиланням на кількох американських чиновників.

Президент Володимир Путін не брав участі в обговоренні, але адміністрація американського президента Джо Байдена була «стривожена» самим фактом розмов.

Розвідка про це з’явилася в середині жовтня, повідомляє NYT. Розмова відбулася на тлі посилення ядерної риторики з боку Росії і невдач армії на фронтах.

Факт дискусії показав, наскільки розчаровані російські генерали своїми невдачами в зоні бойових дій, і говорить про те, що погрози Путіна застосувати ядерну зброю можуть бути не просто словами.

Журналісти не уточнили, хто саме брав участь у зустрічі, видання також не надало жодної іншої конкретики.

Однак, за його словами, американська розвідка досі вважає, що ознак того, що Росія готується до ядерного удару, немає.

«Заяви російської влади про потенційне застосування ядерної зброї викликають глибоке занепокоєння, і ми ставимося до них серйозно. Ми продовжуємо максимально стежити за цим і не бачимо ознак того, що Росія готується застосувати [тактичну ядерну зброю]”, – сказав газеті речник Пентагону Джон Кірбі.

За оцінками Пентагону, Росія має до 2 000 тактичних ядерних озброєнь, які призначені для застосування в зоні бойових дій і які ніколи не використовувалися в бойових діях. Його використання може призвести до загибелі тисяч людей і зробити деякі райони України непридатними для проживання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button