СуспільствоТема дня

П'ять реанімобілів передали лікарні Корабельного району

Автомобілі оснащуються спеціальним медичним обладнанням

Цей материал також доступний

П’ять реанімобілів, оснащених спеціальним медичним обладнанням, Миколаїв отримав від бренду Olidetrim, який зібрав 3,7 млн грн завдяки Всеукраїнському проекту «Підтримай себе – підтримай Україну», про що повідомили організатори проєкту.

Директор міської лікарні No5 (знаходиться в Корабельному районі) Олена Терентьєва зазначає, що автопарк медичного закладу не оновлювався за останні десять років, і автомобілі там життєво необхідні.

«Враховуючи специфіку закладу та сьогоднішні виклики, частіше виникає необхідність у транспортуванні пацієнтів, які перебувають у важкому та вкрай важкому стані. Швидка транспортування хворого рятує життя, так як здійснюється з метою транспортування його в місце, де він може отримати спеціалізовану допомогу. Головне – можливість продовження лікувальних заходів і повноцінної реанімації в салоні », – підкреслює головний лікар лікарні.

Медичні працівники прифронтових міст – справжні герої, які, щодня ризикуючи власним життям, допомагають іншим, залишаючись вірними своєму покликанню. На сьогоднішній день такі необхідні автомобілі вже прибули в місто і передані в міську лікарню No5.

Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім також долучився до заходу з переведення реанімобілів до лікарні. Він зазначив, що реанімація – найактуальніша потреба міста зараз, адже автомобілі постійно виходять з ладу і губляться. Також, за словами Кіма, Миколаїв потребує засобів індивідуального захисту, зимових шинах і вантажних автомобілях.

Реанімобілі є важливою складовою медичної допомоги. Водночас, за даними МОЗ України, за останні 6 місяців виведено з ладу близько 90 автомобілів екстреної медичної допомоги, ще 241 втрачено.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button