ПригодиСуспільство

Серед підлітків поширюється небезпечна тенденція: мухомори їдять

Отруйні гриби використовуються «для спор» або для відео на TikTok

Цей материал також доступний

Рівненський обласний центр контролю та профілактики захворювань при МОЗ України розповів про шокуючу тенденцію серед підлітків використовувати мухомори «для спор» або для відео на TikTok.

Про це відомство пише у Facebook.

«Щороку в Україні сотні людей помирають або потрапляють до лікарень через отруєння грибами. У грибний сезон це природне явище. Хотілося б звернути увагу на отруєння мухомором. Традиція поїдання червоних мухоморів добре відома у народів північно-східного і західного Сибіру. На наших землях з давніх часів мухомор використовувався тільки для знищення мух, жучків та інших комах. Звідси і назва – мухомор”, – йдеться в повідомленні.

Центр шокований тим, що в XXI столітті люди вдаються до народних методів лікування серйозних захворювань, вживаючи мухомори в сирому вигляді.

«Людина свідомо їсть отруйний гриб з лікувальною метою – це просто якась казуїстика. Також шокує тенденція серед підлітків мати мухомор «на спорі» або для відео на TikTok. Ці гриби також використовуються для отримання галюциногенного ефекту”, – йдеться в повідомленні.

Лікарі нагадують, що містяться в мухоморах токсичні речовини – мускарин, мікоатропін, отрута мухи – вражають печінку, нирки, центральну нервову систему, викликаючи ряд серйозних симптомів, а у важких випадках і незворотні процеси в організмі. Летальні наслідки наступають в 2-3% випадків, наступають через 6-12 годин при великій кількості з’їденого гриба. Деякі види мухоморів призводять до отруєння, симптоми якого з’являються занадто пізно, коли допомогти людині практично неможливо.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button