Пригоди

Вночі на Миколаївщині ППО збила 14 з 17 безпілотників типу "Шахед-136".

Звіти ОК "Юг"

Цей материал також доступний

Обстановка на Південно-Бузькому напрямку напружена і складна, але впевнено контролюється силами оборони. Вночі ворог обстрілював наші війська із застосуванням авіації, реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів по всій лінії бою.

Про це повідомили в оперативному командуванні “Південь“.

Противник продовжує вести оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі.

За ніч він завдав вогненної поразки нашим військам із застосуванням авіації, реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії і мінометів по всій лінії бою. Від обстрілів зазнали також територіальні громади Миколаївського, Баштанського та Беріславського районів.

З метою уточнення позиції наших військ та коригування артилерійського вогню були відзначені польоти безпілотних авіаційних шпигунів уздовж лінії розмежування на стику Херсона та Миколаєва.

Вночі ворог масово атакував південь країни ударними дронами типу «Шахед-136». Знищено сили та засоби оборони з 14 боєприпасів над Миколаївською областю та ще один над Нікопольським районом Дніпропетровської області.

Три ворожі безпілотники пошкодили об’єкт критичної інфраструктури в Миколаївському районі.

Зенітними керованими ракетами системи С-300 ворог завдав удару по житлових кварталах Миколаєва та Галициновської громади області. Ракети влучили в багатоквартирні будинки обласного центру, пошкоджено теплотрасу. П’ятеро мешканців будинків отримали поранення. Також було зруйновано будівлю складу приватного підприємства. На місці удару виникла пожежа, яку швидко ліквідували підрозділи ДСНС. Цивільні співробітники знову отримали поранення.

У Марганецькій громаді Нікопольського району вночі йшов обстріл з реактивних систем залпового вогню «Ураган» і артилерійських систем 152-го калібру. Люди не постраждали, масштаби руйнувань з’ясовуються.

А вранці, використовуючи ті ж «Урагани», рашисти напали на Нікополь. Шестеро мирних жителів міста отримали поранення. Житлові будинки, дитячий садок і кілька приватних підприємств були понівечені.

Артилеристи та ракетники Сил оборони вночі завдавали ударів по позиціях противника та районах зосередження сил противника. Було виконано близько 130 вогневих місій. З’ясовуються втрати противника.

Три носії високоточних крилатих ракет із загальним залпом – 24 “Калібр” – готові застосувати ракетну зброю в Чорному морі. Загальна чисельність корабельної групи противника в Чорному морі становить 10 кораблів і катерів, в тому числі два великих десантних корабля. Всі вони продовжують маневрувати уздовж Південного берега Криму.

Противник продовжує застосовувати ракети різних систем, ударні дрони та інші засоби вогневого ураження об’єктів критичної інфраструктури, територіальних громад, прилеглих до лінії фронту та глибоких тилових районів, з метою утримання населення України в напрузі.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button