Пригоди

США розмістили в Румунії елітну дивізію повітряно-десантних військ «Кричущі орли»

Наразі там відбуваються навчання.

Цей материал також доступний

Сполучені Штати Америки розмістили на території Румунії 101-у дивізію ВДВ «Кричущі орли» з метою участі у військових навчаннях, повідомляє CBS News.

«Кричущі орли» є одним з найбільш елітних підрозділів у США, навчених розгортатися за лічені години та діяти на будь-якому полі бою. 101-а дивізія разом з важкою технікою була перекинута в Європу вперше за 80 років через зростання напруженості між Росією і НАТО. Зараз близько 4700 десантників разом з важкою технікою базуються на авіабазі в Румунії всього в декількох кілометрах від кордону з Україною.

CBS News разом із заступником командира дивізії бригадним генералом Джоном Лубасом та полковником Едвіном Маттайдессом, командиром 2-ї бригадної бойової групи, здійснили годинну поїздку на вертольоті Black Hawk до самого краю території НАТО — всього за три милі від кордону Румунії з Україною.

“Ми завжди “готові до бою сьогодні ввечері”, і хоча ми тут для оборони території НАТО, в разі ескалації бойових дій або нападу на НАТО, ми повністю готові до перетину кордону з Україною”, – сказав журналіст.

{%CAPTION%}

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button