Пригоди

Зростає загроза другого наступу з боку Білорусі, – Генштаб

На території Білорусі проводяться заходи з прихованої мобілізації

Цей материал також доступний

Загроза наступу на Україну з території Білорусі залишається, про що заявив під час брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов, передає “Українська правда”.

«Зростає загроза відновлення наступу російських збройних сил на північному фронті. Цього разу напрямок наступу може бути змінений на захід від білорусько-українського кордону, щоб перекрити основні логістичні артерії постачання озброєння та військової техніки в Україну від країн-партнерів”, – сказав він.

Він зазначив, що на території Білорусі тривають заходи з розгортання авіації та інших підрозділів ЗС РФ. Крім того, на території Білорусі проводяться заходи з прихованої мобілізації. Білорусь також продовжує надавати свою територію для запуску балістичних ракет і дронів.

За словами Громова, на аеродромах Республіки Білорусь є літаки МіГ-31, які можуть бути озброєні крилатими ракетами типу “Кінжал”.

Представник Генштабу повідомив, що Україна реагує на це – зокрема, постійно стежить за ситуацією і вживає заходів для надійного прикриття кордонів на північному напрямку.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button