ПригодиСуспільство

Кількість випадків COVID-19 у Миколаєві за тиждень зросла у 4 рази, - здоров'я міста

На стаціонарному лікуванні перебувають 44 пацієнти, з них четверо дітей

Цей материал також доступний

Кількість випадків COVID-19 у Миколаєві за останній тиждень зросла вчетверо, про це повідомила керівниця департаменту охорони здоров’я Ірина Шамрай.

«За останній тиждень кількість випадків COVID у нашій країні зросла. У нас захворіло 230 людей. Якщо в попередні тижні реєструвалося в середньому 30-40-50 випадків, то захворюваність за останній тиждень зросла в чотири рази. У тому числі серед хворих п’ятеро дітей. На стаціонарному лікуванні перебуває 44 пацієнти, в тому числі четверо дітей”, – сказала вона.

Нагадаємо, 11 днів тому мер міста Олександр Сенкевич заявив про погіршення ситуації з Ковідом у Миколаєві: «Щодня – 200 – 300 хворих» (як бачимо, у мера є якась своя статистика, відмінна від інших).

За словами Шамрая, збільшення кількості випадків ковіду пов’язане з похолоданням і пов’язаним з цим зростанням гострих спорадичних вірусних захворювань.

Водночас вона зазначила, що вакциновані легше переносять хворобу та закликала миколаївців вакцинуватися. У місті є вакцини Pfizer, CoronaVac і Johnson.

З початку повномасштабної війни в Миколаєві зробили майже 18 тисяч щеплень від коронавірусу. З них близько 2 тисяч були проведені мобільними медичними бригадами.

Загалом першою дозою вакциновано 47% населення Миколаєва, другою – 45%. Понад тисячу громадян вже отримали третю та четверту дози.

Нагадуємо: зараз у місті дванадцять центрів та пунктів вакцинації.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button