Економіка

Через війну рівень бідності в Україні зріс удесятеро

За словами регіонального директора Світового банку

Цей материал також доступний

Регіональний директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі оцінює зростання бідності в Україні в десятки разів, а удари по критичній інфраструктурі лише ускладнюють економічну ситуацію.

Про це він сказав в інтерв’ю Reuters.

За його словами, до кінця року двадцять п’ять відсотків населення житимуть у злиднях, у порівнянні з трохи більше ніж 2 відсотками до війни, і ця цифра може зрости до 55 відсотків до кінця наступного року.

Банерджі додає, що зимовий період може стати особливо складним для українців. Зруйновані будинки та відсутність критичної інфраструктури можуть спровокувати чергову хвилю внутрішньої міграції протягом зими.

Цього тижня президент України заявив міжнародним донорам, що Україні потрібно близько 55 мільярдів доларів — 38 мільярдів доларів — для покриття дефіциту бюджету наступного року — і ще 17 мільярдів доларів, щоб розпочати відбудову критично важливої інфраструктури, включаючи школи, житлові та енергетичні об’єкти.

Банерджі також зазначив, що Україна вже скоротила свої бюджетні плани до мінімуму, тепер кошти йдуть тільки на фінансування зарплат і пенсій, військові витрати і обслуговування внутрішнього боргу.

Якщо Україні не вдасться отримати достатню підтримку, їй доведеться або друкувати більше грошей, що явно вплине на рівень інфляції, або ще більше скоротити соціальні витрати, сказав він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button