Пригоди

Кілька тисяч дітей з Херсонщини окупанти вивезли до Росії

Росіяни свідомо скоюють ці злочини

Цей материал також доступний

Російські окупанти продовжують примусово депортувати українців з окупованих територій, проводять етнічні чистки та планують розмістити там росіян. Про це йдеться в доповіді Американського інституту вивчення війни (ISW) за 15 жовтня.

“Росія продовжує здійснювати масові примусові депортації українців, які, ймовірно, є кампанією навмисних етнічних чисток на додаток до явних порушень Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього”, – йдеться у звіті ISW.

Аналітики Інституту відзначили заяву віце-прем’єра Марата Хуснулліна про те, що “кілька тисяч” дітей з Херсонської області “вже знаходяться в інших регіонах Росії, відпочиваючи в будинках відпочинку і дитячих таборах”.

Там також зазначили, що російська влада відкрито визнала, що передача дітей з окупованих територій України для усиновлення в російські сім’ї може бути порушенням Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

“Російська влада може брати участь у більш широкій кампанії етнічних чисток, обезлюднюючи українську територію шляхом депортацій та перенаселення українських міст імпортними російськими громадянами”, – сказав світ, навівши приклад з Маріуполя: “Проекти реконструкції Маріуполя спрямовані на розміщення десятків тисяч людей, які переїдуть до Маріуполя”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button