КультураПригоди

У Херсоні окупанти вбили провідника за відмову співпрацювати

У Херсоні російські окупанти вбили головного диригента Херсонського музично-драматичного театру імені Миколи Куліша Юрія Керпатенка, повідомило 15 жовтня Міністерство культури та інформаційної політики.

За даними відомства, Керпатенко працював у Херсонській обласній філармонії з 2000 року, у 2004 році вступив до Херсонського музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Він також був головним диригентом камерного оркестру Gilea.

“Після того, як Юрій Керпатенко відмовився співпрацювати з окупантами, російські військові застрелили його у власному будинку”, – йдеться в повідомленні міністерства.

Йдеться про місцеве видання Khersonline , згідно з яким російські окупанти до 1 жовтня планували концерт в окупованому місті за участю оркестру “Гілея”.

«Цей концерт має, за задумом окупантів, продемонструвати так званий «утвердження мирного життя» в Херсоні. Однак диригент оркестру Юрій Керпатенко категорично відмовився від співпраці з окупантами. Висловлюємо найглибші співчуття рідним та колегам Юрія”, – повідомили у міністерстві.

Напередодні Херсонська обласна прокуратура повідомила, що розслідує вбивство диригента обласної філармонії, застреленого в його будинку в Херсоні російськими окупантами за відмову співпрацювати. За даними слідчих, він припинив спілкування з близькими людьми у вересні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button