ЕкономікаПригоди

Україна втратила близько 20% промислового виробництва яєць

Внаслідок російської збройної агресії проти України було втрачено близько 20% промислового виробництва яєць в Україні.

Про це йдеться в статті ЄП.

Таким чином, потужності ряду великих виробників були знищені або опинилися в окупації через повномасштабної війни. Через бойові дії такі підприємства, як Дмитрівська птахофабрика в Донецькій області і філія Богодухівської птахофабрики в Харківській області, припинили свою діяльність і значно скоротили виробництво.

Крім того, в тимчасово окупованій Херсонській області функціонує птахокомплекс «Чорнобаївський» (входить до складу «Авангард»), який був одним з найбільших виробників яєць в Україні, за даними «Союзу птахівників України». Також «Авангард» втратив куряче поголів’я і владу в інших районах.

– На окупованих територіях залишилося ще кілька потужних виробників, інші перебувають на лінії бойових дій або постраждали на деокупованих територіях. За нашими підрахунками, в результаті цього було втрачено близько 20% промислового виробництва яєць, – розповідає Сергій Карпенко, директор Спілки птахівників України.

В результаті кілька тижнів тому постачальники яєць почали стрімко підвищувати оптові ціни на цю продукцію – більш ніж на 60%. Так, ціна десятка яєць у магазинах з 32 грн наприкінці серпня зросла до 70 грн на початку жовтня.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button