СпортСуспільство

Чи претендує Україна на проведення Чемпіонату світу з футболу 2030 року?

Пропонуємо дізнатися, як Україна стала одним з претендентів на ЧС-2030. Які шанси на те, що Україна виграє право на проведення турніру?

Міжнародна федерація футболу розпочала прийом офіційних заявок на право проведення чемпіонату світу з футболу 2030 року. Вже є офіційні претенденти, серед яких несподівано для багатьох з’явилася Україна, яка приєдналася до заявки Іспанії та Португалії.

Україна: Чемпіонат світу з футболу став реальністю?

Ще до початку повномасштабного військового вторгнення з боку Росії Україна не планувала боротися за право приймати чемпіонат світу з футболу 2030 року. Однак за кілька днів до подачі заявки повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський погодив і схвалив заявку на ЧС-2030 разом з урядами Іспанії та Португалії.

Природно, що приєднання України до заявки Іспанії та Португалії розглядається як прояв солідарності з українським народом з боку європейських країн. Так, європейські країни висловлюють упевненість, що до 2030 року в Україну прийде не лише мир, а й підтримає Україну у відновленні інфраструктури від руйнувань, спричинених Російською Федерацією.

Де в 2024 році буде оголошено чемпіонат світу з футболу 2030 року, коли Міжнародна федерація футболу оголосить остаточний вибір переможця. Це станеться на 74-му Конгресі ФІФА.

Іспанія, Португалія та Україна: ЧС-2030

До того, як Україна приєдналася до заявки, Іспанія та Португалія вже визначилися з кількістю стадіонів з кожного боку, які можуть приймати матчі ЧС-2030. Іспанія надає 11 стадіонів, а в Португалії матчі чемпіонату планується провести на 3 стадіонах.

Поки офіційно невідомо, скільки матчів планує провести Україна, але передбачається, що україна проведе кілька матчів групового турніру, ймовірно, всі матчі однієї групи будуть зіграні в Україні.

Україна: ЧС-2030. Які шанси на перемогу в тендерній пропозиції?

Оскільки процедура визначення переможця відбудеться тільки в 2024 році, залишається з’ясувати, хто є фаворитом в цій гонці за право проведення чемпіонату світу 2030 року. Однак шанси і шанси країн на перемогу в цьому змаганні можуть з’явитися вже найближчим часом. Дізнайтеся, де можна зробити ставку на футбол, а також яку
бонусну програму
пропонують букмекерські контори.

Але вже серед експертів у сфері футболу та вболівальників побутувала думка, що після включення України до заявки Іспанія та Португалія значно збільшили свої шанси на перемогу. Однак є й інші претенденти.

Хто ще подав заявку на проведення чемпіонату світу з футболу 2030 року?

Окрім вищезазначеної спільної заяви, офіційно подано ще три заяви:

  • Марокко
  • Аргентина, Уругвай, Парагвай, Чилі
  • Єгипет, Греція, Саудівська Аравія

Багато експертів називають південноамериканську спільну ставку фаворитом в цьому конкурсі. 24-й чемпіонат світу з футболу відбудеться рівно через 100 років після першого чемпіонату світу, який відбувся в 1930 році в Уругваї. Є символіка в тому, що Уругвай може приймати чемпіонат світу через 100 років після того, як на території цієї країни був проведений перший чемпіонат. Позиції Уругваю посилюється тим, що ця країна спільно подає заявку з трьома іншими південноамериканськими країнами, які регулярно беруть участь в чемпіонатах світу з футболу.

Ще є значні шанси на заявку, яку подали відразу три континентальні федерації – Африка (Єгипет), Європа (Греція) і Азія (Саудівська Аравія).

Проте остаточний переможець буде визначений в 2024 році, тому зараз не варто всерйоз аналізувати шанси кандидатів на перемогу, так як нинішня політична ситуація в світі може стрімко змінитися в будь-який момент.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button