ЕкономікаПригоди

У Британії заарештували бізнесмена-спільника власника МГЗ Дерипаску в обхід санкцій США

У Великій Британії заарештували бізнесмена Грема Бонема-Картера, якого звинувачують у допомозі російському олігарху Олегу Дерипасці, якому належить Миколаївський глиноземний завод, в обхід санкцій США.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на західні ЗМІ.

Британця заарештували у вівторок за звинуваченням у фінансуванні нерухомості, купленої Дерипаскою. Вважається, що Бонам-Картер пов’язаний з російським олігархом через низку дорогих об’єктів нерухомості в США та Британії. Підозрюють, що всі вони врешті-решт належать Дерипасці.

Міністерство юстиції США заявило, що Бонем-Картер також звинувачується в незаконному переміщенні творів мистецтва за кордон. У відомстві також повідомили, що в даний час США домагаються екстрадиції британця.

В цілому Бонам-Картер звинувачується в трьох кримінальних злочинах: змові з метою порушення і обходу санкцій США, порушенні санкційних законів і шахрайстві з використанням електронних засобів.

Грем Бонем-Картер живе в Лондоні і є двоюрідним братом актриси Хелени Бонем-Картер.

У березні банківські рахунки Бонема-Картера були заморожені на шість місяців за замовленнями Британського національного агентства по боротьбі зі злочинністю (NCA) після того, як стверджувалося, що на його рахунках є гроші, пов’язані з Дерипаскою.

Кожен з наказів передбачає максимальне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі.

Бонам-Картер звинувачують в участі в незаконних угодах на суму понад 1 мільйон доларів з фінансування нерухомості в США на користь Дерипаски.

Стверджується, що Дерипаска доручив бізнесмену створити компанію під назвою GBCM Ltd для управління своєю нерухомістю, в тому числі дві в Нью-Йорку і одна у Вашингтоні.

Нагадаємо, ми писали:

США звинуватили власника НДЗ Дерипаску у порушенні санкцій: йому загрожує до 20 років в’язниці

Про те, що США підозрюють олігарха у порушенні санкцій, стало відомо наприкінці квітня. Тоді правоохоронці США провели обшуки у Дерипаски та вилучили, окрім документів, цінні картини Дієго Рівери та взуття Prada.

Олег Дерипаска у 2018 році потрапив під санкції через зв’язки з Путіним: бізнесмен подорожував російським дипломатичним паспортом і виконував обов’язки державного емісара за вказівкою Путіна. Зв’язки були настільки тісні, що Дерипаска відмивав путінські гроші через свою компанію та володів активами від його імені, як з’ясував Мінфін США.

Головними активами Дерипаски є Група En+ (яка має активи в електроенергетиці та частку в Rusal), Група ГАЗ та група Інгосстрах (фінанси).

Зазначимо, що російський олігарх Дерипаска, основний акціонер “Русала”, фактично володіє “Миколаївським глиноземним заводом”. Раніше повідомлялося про те, що підконтрольний Дерипасці холдинг “Русал” продав “Миколаївський глиноземний завод” (на думку експертів, для “обходу” українських санкцій) сировинному трейдеру “Glenсore”. Відразу після цього почали висловлювати думки, що Дерипаска формально відмежувався від НГЗ, залишивши за собою контроль над підприємством.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button