ПригодиТема дня

На колінах в живому коридорі: на Миколаївщині попрощалися з захисником України з позивним "Естет"

Раніше захисника Маріуполя поховали як невідомого Героя у Дніпрі. ВІДЕО

Цей материал також доступний

На Миколаївщині попрощались із військовослужбовцем окремого загону спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України Володимиром Крижанівським з позивним “Естет”. Тіло чоловіка ексгумували у Дніпрі, де захисника Маріуполя поховали як невідомого Героя пів року тому, – передає “Суспільне”.

Тіло чоловіка привезли в рідне село на Миколаївщині. Героя, стоячи на колінах в живому коридорі, зустріли близько сотні односельців. Труну, вкриту прапором України та прапором полку “Азов”, селом на плечах до кладовища пронесли побратими Володимира.

“Багато разом із ним пройшли, як і в звичайному житті, так і у військовому. Він перевівся до “Азову”, бачились ми після цього дуже рідко, я кожен його приїзд, кожну відпустку чекав з нетерпінням. З усіх моїх знайомих був найсвітлішою, найпоряднішою людиною”, — розповів друг Володимира Крижанівського Олексій.

Під час прощання бійці “Азову” зачитали рядки з молитви українського націоналіста:

“І вічно житиму в тобі, Відвічна Україно. Свята. Могутня. Соборна.
Слава Україні! Героям слава!”

Володимир майже не говорив про війну, згадує його мати Тамара. Бачила сина рідко, але дуже пишалася ним.

“Рідко приїжджав. У відпустку, останній час він був у відпустці, його відізвали 22 лютого і він поїхав у Маріуполь. 26 лютого йому виповнилось 26 років. Мало розказував про війну. Казав: “Я приїду, я вам розкажу все”. Не міг розказати, зв’язку практично не було, весь час на поверхні був, дуже мало ми його чули”, — згадує жінка.

Після загибелі Володимира поховали у Дніпрі, як невідомого героя. Лише нещодавно вдалося оформити всі документи, аби тіло ексгумували та перепоховали у рідному селі, – говорить сестра Володимира Крижанівського Олена.

“Мій брат був похований у Дніпрі. Лише зараз зробили всі документи, щоб перепоховати.

Ми з ним ніколи не сварились. Він не знав, що таке заздрість, що таке негативні емоції. Він був простим звичайним хлопцем з Україною в серці”, — ділиться спогадами про брата Олена.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button