Суспільство

Три пересувні котельні і фанера для закриття вікон: Данія допомагає Миколаєву підготуватися до зими

«Ми готуємося до гіршого і сподіваємося на краще», – кажуть миколаївці

Цей материал також доступний

“У Миколаєві населення готується до морозної зими”, – з таким заголовком вийшла стаття видання Le Monde, журналісти якого поспілкувалися з представниками нашого міста.

Після більш ніж семи місяців війни в Україні, під майже щоденними бомбардуваннями, місто все ще є домом для від 200 000 до 230 000 людей. А напередодні негативних температур повітря найбільше побоюються ворожих атак на централізовану систему опалення.

«Ми готуємося до гіршого і сподіваємося на краще», – говорить приказка, виголошена з сором’язливою посмішкою волонтеркою Червоного Хреста України Євгенією Чупіною, відображає загальний настрій решти населення Миколаєва. Перед офісом організації в центрі міста сотні людей часто чекають, щоб зібрати питну воду та гуманітарну допомогу. Він також забезпечує їжею, ліками та теплим одягом.

У місті достатньо запасів газу. Також продовжує працювати електропостачання в Миколаєві.

“Все працює. Єдине, що може статися – це бомбардувальний наліт, який зруйнує нашу інфраструктуру… У нас є проблеми після кожного обстрілу, але кожен раз ми їх виправляємо. Більш того, якщо котельні будуть зруйновані, люди все одно зможуть користуватися, якщо вони у них є, своїми електронагрівачами. Ми не переживаємо, адже половина з них пішла з Миколаєва, а тому енергосистема не перевантажена», – запевняє мер Миколаєва. Олександр Сенкевич.

Він також зазначив, що Миколаїв наближається до початку холодного сезону з контактами Мінрозвитку Данії у сфері співпраці з іншими країнами або містами.

Зокрема, Миколаїв отримав три пересувні котельні з Данії.

“Ми можемо тимчасово ними користуватися, поки полагодимо свої”, – каже мер.

За цим же планом підготовки Миколаєва до зими данське міністерство зобов’язалося направити фанерні панелі для закриття розбитих вибухами вікон.

Вчора під час свого ефіру міський голова Миколаєва звернувся до мешканців:

“Якщо так станеться, що в Миколаєві не буде світла, води, газу і чого-небудь ще – то я вас прошу: пакуйте речі і їдьте до родичів, туди, в цей, в Первомайськ, в Южноукраїнськ, в Одесу і так далі. Вам не потрібно вмирати у своїй квартирі”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button