Пригоди

Внаслідок вибуху безпілотника на аеродромі в Росії знищено два літаки Ту-22М3

З таких бомбардувальників росіяни скидали некеровані бомби на "Азовсталь" та надсилали "Кинджали" на Одеську область.

Цей материал також доступний

На території військового аеродрому Шайківка у Калузькій області стався вибух унаслідок атаки безпілотника-камікадзе. Апарат, як заявив губернатор Владислав Шапша, “прилетів із боку кордону”.

За інформацією російських ТГ-каналів, вибух стався, коли БПЛА знаходився над злітно-посадковою смугою. За даними джерел LB.ua , безпілотник вилетів з території України і безперешкодно пролетів за 200 км від кордону. Російське ППО виявилося цілком безсилим. За нашою інформацією, знищено двох бомбардувальників Ту-22М3. Російська влада намагається замовкнути інформацію про втрати внаслідок атаки.

У Шайківці базується 52-й гвардійський важкий бомбардувальний авіаційний полк. Саме з цього аеродрому злітають російські Ту-22М3 – далекі стратегічні бомбардувальники-ракетоносці. Саме з них на території України запускаються ракети Х-22. З цих літаків на захисників “Азовсталі” скидали некеровані бомби ФАБ-3000. З них до Одеської області летіли російські “Кинджали”.

Слід нагадати, що від Шайківки до Москви всього 270 км.

Нагадаємо, що останнім часом Росія активізувала атаки ударними безпілотниками щодо української військової та цивільної інфраструктури. Ними окупанти стріляли, зокрема, по Одесі, Миколаєву, Запоріжжю, Харкову та Білій Церкві. 60% апаратів збиває українське ППО.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button