Общество

"Найближче завдання - витіснити росіян з правого берега Херсонської області", - нардеп Костенко

Він підкреслив, що контрнаступ ретельно підготовлений, і йде він за планом.

Цей материал також доступний

Вибити окупантів і закріпитися на правому березі Дніпра — безпосередня мета Сил оборони України в Херсонській області.Про це заявив народний депутат Роман Костенко, який захищає Південь, передає "Censor.NET".

«Найближче завдання – вибити ворога з правого берега Херсона і самі там закріпитися. Як мінімум, це захистить наш Південь: наступ росіян до Одеси і Миколаєва зупиниться, обстріли останнього зменшаться. Але навіть просування ЗСУ на 10-15 км вперед дозволить нам вражати ворожі цілі не тільки далекобійною артилерією типу HIMARS, а й іншим артилерійським озброєнням з меншою дальністю, але якого у нас набагато більше", — пояснив парламентарій.

Костенко також підкреслив, що контрнаступ ретельно підготовлений, і йде він за планом.

«У нас були локальні наступальні дії, завдяки яким ми захопили плацдарми на лівому березі річки Інгулець. Відбувався і поступово розширювався за допомогою різних підрозділів. Це стало підставою для подальшого вклинювання в позиції противника. Населені пункти там навряд чи можна назвати населеними пунктами, ворог стер їх з лиця землі. Наші воїни – це герої, які тримали ці руїни. Ворог розумів, чим загрожує цей плацдарм і постійно намагався вибити їх звідти. Перспективи подальших дій ще є, і росіяни дійсно дуже налякані тим, що відбувається", — резюмував він.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button