Общество

«Головне, щоб кожен робив все можливе на своєму місці», – про службу в терробороні про службу в терробороні військовий з Миколаєва

Захищати Батьківщину він відправився разом з батьком. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Миколаївець Артем разом зі своїми побратимами захищає країну від російських військ на Південнобузькому напрямку у складі 123-ї бригади територіальної оборони України. Він розповів кореспондентам Суспільного, як почалася для нього війна і про його будні на передовій. Артем каже, що, як і для більшості, зараз його життя розділене на «до» і «після».

"Насправді, я не професійний солдат. Навчався в Університеті Сухомлинського, на історика. А зараз росіяни його просто знищили", — сказав він.

До війни Артем працював як в Україні, так і за кордоном. Захищати Батьківщину він відправився разом з батьком. Він нагадує, що довгі черги у військкоматі – це не міф.

"Ми з батьком приїхали вранці 25 лютого. І стояла величезна черга. Ми прибули близько 9:00, а зброю отримали близько 19:00. Наша перша поїздка була на захист облдержадміністрації. Ми взяли цілий блок. Нас було близько 100. Ми взяли дві коробки коктейлю Молотова. Потім треба було кидати їх на екіпіровку або російських солдатів. Слава Богу, вони до нас не потрапили. Їх зупинили перед містом», – згадує Артем.

На початку березня його з братами відправили захищати аеродром Кульбакіно.

«На той час росіян тільки що вибили з аеродрому, але ще була велика ймовірність, що вони туди поїдуть. Вони також використовували авіацію в той час. Вони пролетіли через нас і обстріляли місто. Я навіть бачив, як літак пролітав повз, і як скидали бомбу », — розповідає чоловік.

Артем каже, що українцям не потрібно шукати приклади у світовій історії, героїв серед нас.

"У нас є такі люди, як Денис Прокопенко "Редис", який керував обороною Маріуполя та Азовсталі. До речі, один з викладачів університету, як виявилося, теж знаходиться в лавах Збройних сил України. Ми служимо з ним в одному підрозділі", — сказав він.

Також боєць пам'ятає рідний університет і дякує за допомогу.

«Хочу подякувати всім істфаковцям, які тією чи іншою мірою допомагають Збройним Силам України. Наприклад, як Владислав Довбня чи Олена Олександрівна Морозан, яка плете сітки», – додає Артем.

Щоб відволіктися від постійних думок про війну, чоловік допомагає займатися спортом. Він каже, що вважає, що до кінця 2022 року можна буде повернути більшу частину тимчасово окупованих територій.

«Перемога точно буде з Україною. Головне, щоб кожен робив все можливе на своєму місці», – зазначає Артем.

https://www.youtube.com/watch?v=1-7q9xeMvoU

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button