Общество

У Чернігові на виставці зброї спрацював гранатомет: 3 дітей і 2 дорослих отримали поранення

Серед постраждалих - 2-річний хлопчик, він у важкому стані.

Цей материал також доступний

Вдень 3 вересня в історичній частині Чернігова на виставці працювала військова зброя, в результаті чого троє дітей отримали поранення, про що повідомив голова Чернігівської обласної військової адміністрації В'ячеслав Чаус.

«Я не можу не відреагувати на трагедію, яка сталася сьогодні в історичному центрі міста. На заході, який передбачав інтерактивність для дітей, чомусь також була експозиція з спрацьовуванням військової зброї. Троє дітей отримали поранення", — написав він.

За словами глави OVA, серед постраждалих — 2-річний хлопчик, він у важкому стані. Чаус пообіцяв, що винні будуть покарані. За даними Чернігівської міськради, інцидент стався біля Галаганського обласного художнього музею на Валі. Вибух стався близько 13:30.

"Під час заходу, де була представлена виставка боєприпасів, один з них здетонував, попередньо — це був протитанковий снаряд, який влучив у дах одного з приватних будинків, нової будівлі, в цьому мікрорайоні", — повідомили в міськраді.

У міськраді зазначили, що жодних офіційних дозволів на проведення цього заходу влада не надала, а також не отримала повідомлень про його проведення. Серед постраждалих троє неповнолітніх дітей і двоє дорослих. При цьому Суспільне повідомляє, що 10-річний хлопчик тримав і натискав на спусковий гачок РПГ (через що зброя згасла). Він був приголомшений, вони з матір'ю і 12-річним братом перебували на огляді в травмпункті.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button