Общество

Внесення жінок на військовий облік буде добровільним, не поширювати фейки, - Міноборони

У нас буде добровільний облік жінок у війську. З 2014 року жодна жінка не була насильно відправлена на фронт, тільки за її згодою. Про це повідомила заступник Міністра оборони України Анна Маляр. Вона спростувала інформацію про перелік спеціальностей, представникам яких з 1 жовтня нібито потрібно стати на облік у військових. Міністерство оборони розробило та внесло до Верховної Ради пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо добровільного взяття жінок на військовий облік.

«Зараз ми працюємо над законопроектом спільно з профільним комітетом. Ми неодноразово заявляли, що облік жінок у війську встановлюється законом. Тому Міноборони і Генштаб не можуть змінити його самостійно. Це повноваження Парламенту. Якщо зміни будуть прийняті, міноборони і Генштаб їх впровадять".

«Досвід розгортання всіх військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань у повному складі воєнного часу свідчить, що на сьогодні в державі немає нагальної потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку. Водночас Збройним силам ще потрібні спеціальності та фахівці з медицини, радіотехніки, харчових технологій. Тому, якщо будуть прийняті зміни до цього закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби", — сказала Маляр.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button