Общество

За $ 4 000 чоловіків вивезли за кордон - поліція Миколаївщини заблокувала нелегальний канал

За короткий час буде побудовано до семи скель.

Цей материал також доступний

Миколаївські правоохоронці викрили та зупинили злочинну схему ділків, які за певну плату перевозили через державний кордон призваних чоловіків строкової служби, які хотіли виїхати з країни під час війни. За інформацією Департаменту комунікації Поліції Миколаївської області, спецоперацію з викриття провели слідчі Слідчого управління Державної унітарної поліції в Миколаївській області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області та головного управління внутрішньої та внутрішньої безпеки «Південь» Державної прикордонної служби України під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

"Правоохоронці встановили, що житель Миколаєва через месенджер розшукував чоловіків військового віку та за грошову винагороду в розмірі 4 000 доларів США пропонував вивезти їх до Молдови. Перевозити «нелегалів» до місця призначення виявився ще один учасник злочинної схеми — 50-річний житель Одеської області.Саме під час перевезення двох молодих людей до державного кордону в напрямку міжнародного пункту пропуску "Кучурган" правоохоронці затримали так званого "перевізника", повідомляється.

Наразі триває розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.332 Кримінального кодексу України «Незаконне переміщення осіб через державний кордон України». Слідчі затримали 50-річного зловмисника відповідно до ст.208 КПК України та повідомили йому про підозру. Найближчим часом підозрюваному буде обрано запобіжний захід. За скоєне чоловікові загрожує до семи років позбавлення волі. Правоохоронці встановлюють усіх осіб, причетних до злочинної діяльності.  

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button