Общество

Кожен бажаючий може отримати картку на безкоштовний хліб від ООН у Миколаєві

«Кількість точок розподілу в місті за останні тижні подвоїлася»

Цей материал також доступний

У Миколаєві благодійні організації розповсюджують майже 40 тисяч буханок хліба, але потреба в ньому зростає. Про це в ефірі телемарафону повідомила координатор продовольчої програми ООН в регіоні Наталія Горбенко, — пише "Гордон". За її словами, через частий дефіцит хліба для всіх нужденних організація давно вирішила ввести карти, які будь-який бажаючий може оформити в пункті роздачі. Поки що картки видаються в паперовому вигляді, але координатори програми ООН обіцяють зробити їх цифровими. Кількість точок розподілу в місті, за їхніми даними, за останні тижні подвоїлася і досягла 40.

"Людина може мати тільки одну картку, на момент видачі вона звіряється з базою даних, що вона її ще не отримала, і тоді він може приїхати в будь-який з пунктів міста і кожні три дні отримувати свій продуктовий пакет", — сказав Горбенко.

Хліб, який роздають миколаївцям, виробляє місцевий завод, який раніше забезпечував продукцією кілька областей. Через окупацію продажі скоротилися і частину колективу планували звільнити. ООН профінансувала щоденне навантаження підприємства, що дозволило забезпечити безоплатну роздачу хліба, а також зберегти десятки робочих місць, зазначив координатор. Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button