Общество

Чоловіки не покинуть країну до кінця воєнного стану: Зеленський відповів на петицію

Президент ответил на соответствующую петицию

Цей материал також доступний

Скасування обмежень на виїзд за кордон для чоловіків 18 — 60 років без військового досвіду та обмежено придатних до військової служби відбудеться лише після скасування військового стану. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відповіді на відповідну петицію. Він зазначив, що, за Конституцією, захист суверенітету та територіальної цілісності держави – це справа та обов’язок всього народу, і всі громадяни України мають рівні конституційні права та свободи.

«Комплектування ЗСУ та інших військових формувань здійснюється також і військовозобов’язаними, які не мають військового досвіду і раніше не проходили військову службу, але пройшли підготовку у навчальних військових частинах», — наголосив Зеленський.

Президент нагадав, що українці в запасі і ті, кого не закликали під час мобілізації, можуть бути залучені до виконання робіт, які мають оборонний характер.

«Скасування зазначених обмежень передбачається зробити після завершення дії правового режиму військового стану», — резюмував Зеленський.

Також він звернувся до прем’єра Дениса Шмигаля з проханням «опрацювати поставлені в електронній петиції питання».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button