Общество

Під Миколаєвом протягом доби точилася битва за село, взяття якої відкрило б шлях до обласного центру

Російські окупанти нещодавно спробували прорвати оборону на Миколаївщині і навіть оголосили про захоплення села Благодатне.
Населений пункт Благодатне дійсно важливий — це прямий шлях для ворога до Миколаєва. З окупованої Снігурки і своєрідна розвідка боєм, і це одна зі спроб прорватися до траси, повідомляє ТСН. Російські пропагандисти відразу ж почали писати в своїх пабліках, що начебто Благодатне потрапило в полон і під контролем окупантів, але після доби боїв село провели. Бій був дуже потужним – обстріли з артилерії та стрілецької зброї. Від уламків залишилися уламки, але село було відбито і повернуто на колишні позиції з втратами з обох сторін.

«Це одна з їхніх спроб взяти Миколаїв, якраз через цей населений пункт. Почала працювати артилерія і вони зробили спробу увійти в село і тоді почався стрілецький бій. Благодатне — це вихід на Снігурівку-Миколаїв і, відповідно, по маршруту вони могли розвивати свій успіх, але не тільки могли », — кажуть бійці.

Російські окупанти зазнали великих втрат, не встигли забрати одного зі своїх загиблих бійців і також проблематично вивезти звідти тіло окупанта. Тому військові вирішили, що загиблий ворог вже не ворог і поховали загиблого окупанта прямо в Благодатному і зробили йому дерев'яний хрест. "По-людськи, одним словом. Ворог, яким би він не був, все одно повинен поважатися, в якомусь сенсі закони війни і закони людства", — заявили військові.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button