Общество

У Сенкевича вже є план відновлення Миколаєва

Міська влада Миколаєва вже напрацювала невеликий план повоєнної відбудови та розвитку міста. Одним з пунктів цього плану є зміна генерального плану Миколаєва. Про це в інтерв'ю виданню "Заборона" повідомив мер Миколаєва Олександр Сенкевич.

— У нас вже є невеликий план (змін у місті, — прим.). Крім того, ми працюємо з урядом Данії. Ми вже бачимо, що потрібно буде змінити генплан міста, тобто переглянути його. Я думаю, що головне, що потрібно зробити нашій країні після війни – це переосмислити сенс свого існування. Ми жили після розпаду Радянського Союзу за принципом «і били ногами, і котилися». Те, що відбувалося в Радянському Союзі, ми розвивали: там, там. І сьогодні нам потрібно зрозуміти, як зробити цей великий шматок, який насправді був Україною окремим самодостатнім організмом», – зазначив Олександр Сенкевич.

Зокрема, за словами мера Миколаєва, місцева влада зіткнеться з питаннями відновлення та переосмислення інфраструктури, енергозбереження, енергонезалежності, диверсифікації водопостачання. Крім того, за словами Олександра Сенкевича, особливу увагу потрібно буде приділити питанню освіти, а саме професійній освіті.

— Звичайно, разом з цим постає питання освіти, яке слід підтягувати до потреб роботи. Щоб не було так, щоб був мільйон економістів і юристів, а не було кому працювати руками. Дуже великою проблемою є девальвація робітничих професій. За роки незалежності України людей робітничих професій перестали поважати. "Ви йдете працювати на завод? Лошар'я". Значення вищої освіти зросло, а профтехосвіти було знецінено. Це не стосується розумових здібностей людини, але комусь доведеться відновлювати цю країну», – додав Олександр Сєнкевич.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button