Общество

Миколаївський порт намагатимуть розблокувати, - МЗС

В случае соблюдения рф договоренностей по разблокированию украинских портов и обеспечению безопасности

Цей материал також доступний

Україна розгляне можливість приєднання до «зернового коридору» Миколаївського морського порту, якщо Росія виконає домовленості про розблокування українських портів та забезпечення безпеки.Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу, передає Укрінформ. Міністр зазначив, що експорт українського продовольства морем розблоковано, і всі три великі чорноморські порти Одеси заробили. Він також зазначив, що потреба в українських агропромислових товарах на ринку величезна і запевнив, що Україна була, є і залишається надійним постачальником сільськогосподарської продукції та гарантом світової продовольчої безпеки.

"Якщо все піде відповідно до домовленостей і буде забезпечена безпека нашого узбережжя, ми розглянемо можливість приєднання Миколаївського морського порту до "зернового коридору", оскільки там також є заблоковані судна з українським зерном", — сказав Кулеба.

Він додав, що повна відповідальність за подальше функціонування "зернового коридору" лежить на Росії. Глава української дипломатії також розвіяв російський міф про те, що Росія торгувалася за зняття санкцій в обмін на розблокування українських портів.

"Жодних санкцій проти російського експорту сільськогосподарської продукції не знято, оскільки таких санкцій не було введено. Джерелом цього міфу є сама Росія, яка шукає будь-які підстави, щоб посіяти сумніви і зневіру серед українців»,- наголосив глава МЗС.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button