Общество

Близько 13 000 білоруських силовиків погодилися воювати проти України, - Генштаб ЗСУ

Основной мотив белорусских наемников – деньги

Цей материал також доступний

Близько 13 000 білоруських нинішніх і колишніх військових погодилися брати участь у війні проти України на боці російських окупантів, повідомив під час брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.

"Уздовж державного кордону України розгорнуто шість батальйонів Збройних сил Білорусі та виконують завдання в прикордонних з Україною районах. Загалом, за наявними даними, Росія продовжує втягувати Білорусь у повномасштабну війну проти України. За попередніми даними, до 13 000 осіб з числа нинішніх і колишніх військових частин білоруських сил спеціальних операцій, а також ОМОНу підписали угоду про участь у війні проти України", — сказав він.

Громов додав, що Росія запрошує на полігони Білорусі іноземних найманців з Сирії, Малі, Лаосу, Узбекистану, яких також можуть кинути в бій проти України.

"Є підозри, що саме напередодні Дня незалежності України Росія може влаштувати провокацію на білоруському полігоні, зі загибеллю іноземців. Демонізувати Збройні сили України і втягнути Білорусь нарешті у військові дії", — сказав Громов.

"Головний мотив білоруських найманців — гроші. У діях окупаційних військ відсутня ідеологічна складова. Страх і гроші — головні чинники російської військової присутності", — сказав бригадний генерал.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button