Общество

Парламент Латвії визнав Росію державою-спонсором тероризму

Также Сейм также призывает страны ЕС приостановить выдачу виз гражданам рф и беларуси

Цей материал також доступний

Саейм Латвії ухвалив заяву щодо цілеспрямованих військових нападів РФ на цивільне населення України, в якій дії росіян проти мирного населення визнаються тероризмом, а Росія визнана державним спонсором тероризму, про що повідомляє пресслужба латвійського парламенту.За прийняття заяви проголосували 67 парламентаріїв зі 100. У заяві Сейм також закликає країни ЄС негайно призупинити видачу туристичних і в'їзних віз громадянам Росії і Білорусі.

«Росія використовує страждання та залякування як інструмент у своїх спробах деморалізувати український народ та Збройні Сили України, паралізувати здатність держави діяти з метою окупації України. Сейм визнає насильство Росії проти мирного населення, яке здійснюється для досягнення політичних цілей, тероризмом, а Росію державою, що підтримує тероризм, і закликає інші країни-однодумці висловити таку думку", — йдеться в заяві.

Латвійський саейм вкотре засудив військову агресію Російської Федерації та широкомасштабне вторгнення в Україну. У парламенті згодні з тим, що Росія почала повномасштабну війну за підтримки і участі Білорусі. Парламент також закликав посилити та запровадити всеосяжні санкції проти Росії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button