Общество

Вибух мосту під Чонгаром не зупинив би наступ росіян з Криму, – міністр оборони Резніков

По суше было ещё около десяти проходов из оккупированного полуострова

Цей материал також доступний

Підрив мосту поблизу Чонгара на адміністративному кордоні України з окупованим Кримським півостровом не зупинив би російський наступ, адже з Криму є низка сухопутних шляхів. Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Можу сказати лише одне, я використав цей аргумент для захисту наших військових під час засідання цього парламентського комітету: всі, хто кричить "Все пропало, міст не підірвано!", слухайте в першу чергу військових! І вам скажуть, що є ще 10 проходів з Криму по суші, а не по мостах! І тому вибух мосту не вплинув би на здатність росіян рухатися в цьому напрямку", — сказав міністр.

Резніков зазначив, що про це "відповідально сказав один з військових генералів, який зараз знаходиться в політичній опозиції". Він також додав, що питання Чонгара і розмінування мосту будуть досліджені після перемоги.

"Це питання обговорювалося на засіданні профільного парламентського комітету. Я був там з генералом Залужним, нашим Головнокомандувачем і начальником Генерального штабу генералом Шаптала. Наші військові дали наступне пояснення, що після перемоги буде проведено відповідне розслідування. І якщо буде встановлено, що хтось із військових або представники інших сил сектору безпеки і оборони скоїв злочин, вони обов'язково будуть притягнуті до відповідальності", — сказав він.

За словами Резнікова, це справа військових, і вони "самі зацікавлені в проведенні такого розслідування". СБУ і контррозвідка збирають і фіксують всі факти. Слідство має встановити, "чи був саботаж, чи було шпигунство, чи була провокація, чи це була безглузда недбалість когось", додав міністр оборони.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button