Общество

Зима близько, а мерія Миколаєва ще не вирішила, що робити з будинками, які не будуть опалюватися

"Сейчас идет оценка"

Цей материал також доступний

Комунальники Миколаєва готуються до опалювального сезону, але ні повірка гідравліки, ні промивання теплових мереж не є головними питаннями цього року.Сьогодні теплотехніки та керуючі компанії в умовах зростаючих неплатежів намагаються вирішити проблеми теплових мереж, які пошкоджені російськими обстрілами. За попередніми оцінками, близько 10% населення Миколаєва проживає в аварійному житлі, пошкодженому або знищеному ракетно-артилерійськими ударами російських військ, міська влада поки не готова запропонувати жителям цих будинків будь-який варіант. Про це заявив заступник мера Миколаєва Сергій Коренєв в інтерв’ю Громадському.Миколаєв.

— У нас проблеми і з дахами, і з містом, і з керуючими компаніями, і з людьми самостійно опрацьовують ці питання. Як включити опалення в будівлі, де немає вікон – чи збираємося ми нагрівати повітря? Так не повинно бути. Відповідно, звертаємося до донорів, закуповуємо і плівку, і ДСП, які закривають вікна квартир, дахи, вікна загальних приміщень. Є кілька аварійних будинків, будинків, де знаходиться близько 10% населення. Якщо будинок знаходиться в аварійному стані, то підвести туди опалення буде неможливо. Я вже не кажу про ситуацію, коли вікна розбиті, я говорю про ситуацію, коли відбувається руйнування несучих конструкцій, немає входу або декількох поверхів. Але треба розуміти, що при руйнуванні одного під’їзду будинок можна визнати частково аварійним, а в більшій його частині можна включити опалення.

Заступник мера не назвав, над якими варіантами рішень для мешканців житла, яке взагалі не буде опалюватися, зараз працює міська влада.

— Коли ми чітко зрозуміємо, які об’єкти нагріваємо, а які ні, людей озвучать і запропонують рішення. Зараз триває оцінювання», — сказав Коренєв.

Він наголосив, що теплогенеруючі та керуючі компанії готуються до опалювального сезону в умовах гострого дефіциту коштів через неплатежі населення. Сьогодні рівень оплати комунальних послуг в місті становить близько 70%. Тим часом Миколаївоблтеплоенерго та ТЕЦ доводиться додатково вирішувати проблеми з підготовкою води для теплових мереж. Вода, яка подається на водопровід сьогодні, перевищує максимальні параметри жорсткості в десятки разів. Особливо складна ситуація на Миколаївській ТЕЦ, яка потребує великої кількості підготовленої води у своїх мережах. Однак куратор житлово-комунального господарства в Миколаєві запевнив, що комунальники готові виконувати свої обов’язки на опалювальний сезон. Правда, в межах нового ліміту, встановленого урядом, температура в будинках становить 16 градусів.

«Якщо питання наявності газу в газовій мережі буде вирішене, то в наших будинках буде тепло», — запевнив Коренєв.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button