Общество

Шахрай з Миколаївщини здавав переселенцям неіснуючі квартири та виманював гроші на військову амуніцію

За совершенное мужчине грозит до восьми лет заключения. ВИДЕО

Цей материал також доступний

Правоохоронці викрили 28-річного чоловіка з Єланца, який створював фейкові оголошення про оренду квартир у місті Ужгород особам, які були змушені покинути свої будинки через бойові дії. За даними Головного управління Нацполіції в Миколаївській області, шахрай також розміщував оголошення про продаж військової амуніції — касок, розвантажувачів, бронежилетів тощо. Жертви з різних регіонів країни в якості повної оплати відправляли гроші на рахунки зловмисника, видані підставним особам. Після отримання коштів шахрай тут же зник.За попередніми даними, шахрай обдурив щонайменше 5 жителів інших регіонів. Серед ошуканих, які прагнули знайти безпечний притулок, були жінки з дітьми. Також відомо, що шахрай, перебуваючи в Первомайську, скористався довірливістю жінки і обманним шляхом заволодів її телефоном. В якому він незаконно втручався в мобільний додаток онлайн-банкінгу і змінював дані авторизації.

"Таким чином, шахрай заволодів вказаним рахунком і зміг розпоряджатися картковими рахунками жителя Первомайська", — йдеться у повідомленні.

Змовляючи свою злочинну діяльність, шахрай постійно змінював місце проживання. На момент скоєння злочинів чоловік вже перебував у розшуку за скоєння злочинів в Запоріжжі. Під час оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що чоловік перебував на території Черкаської області. За місцем проживання фігуранта правоохоронці провели санкціонований обшук. В результаті слідчих дій були вилучені і відправлені на експертизу мобільні телефони з рахунками, що підтверджують факти злочинної діяльності шахрая, а також банківські картки і сім-карти різних операторів мобільного зв'язку. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». Санкція за статтями передбачає до восьми років позбавлення волі. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з можливістю внесення застави. https://www.youtube.com/watch?v=ctZo7FkZW6A

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button