Общество

У Миколаєві безкоштовні обіди роздаватимуть не всім підряд, а тільки тим, хто потребує

Раздача стала целевой

Цей материал також доступний

До редакції «Новости-Н« надійшли скарги від жителів Миколаєва на те, що кількість точок, де поширювалися безкоштовні обіди в місті, зменшилася — незважаючи на те, що по телебаченню і в новинах стверджують, що така роздача ведеться. З цим питанням наші кореспонденти звернулися до організаторів цієї гуманітарної акції — представників благодійної організації «Всесвітня центральна кухня». Організатор проекту WCK в Миколаєві Юлія Коновалова підтвердила, що рішення про скорочення точок роздачі безкоштовних обідів дійсно прийнято. Але це пов’язано з тим, що їх вирішили поширювати не через посередників, а безпосередньо. Олександра Кукуруза, яка курирує цей проект як представник облдержадміністрації, озвучила ще одну причину: безкоштовні обіди вирішили роздавати не всім підряд, а тим, хто їх дійсно потребує.

— Відбулися зміни в бізнесах, які виготовляють цю їжу. І була хвиля невдоволення тим, що вони нібито скорочують кількість порцій. Насправді кількість порцій залишилося колишнім, навіть обсяг самої порції збільшився, і все стало набагато краще за якістю. Просто цей розіграш став цільовим. Проект покликаний роздавати раціони людям, які цього потребують. Це повинні бути небюджетні організації – це не для того, щоб ви, працююча людина, вийшли з кабінету адміністрації, грубо кажучи, поїсти. Це для людей з інвалідністю, багатодітних матерів, людей похилого віку та малозабезпечених людей», — розповів наш співрозмовник.

Відповідаючи на питання про те, про які «зміни на підприємствах» йдеться (чи раптом відмовився це робити той, хто раніше брав участь в приготуванні благодійних обідів?), куратор проекту відповів, що деякі підприємства не можуть забезпечити якість обідів, які від них вимагала World Central Kitchen. Тому що «кашу можна смачно зварити, а можна зварити її несмачно». На це, судячи з усього, і скаржилися жителі.

— Пункти були передислоковані, їх оптимізація. Тому що в один момент прийшло, наприклад, 300 порцій обідів, і їх не вибрали. А це вже зіпсовані продукти, ніхто не буде їх нагрівати і розподіляти по другому колу. Тому було прийнято рішення оптимізувати, і тепер все працює як годинниковий механізм, — розповіла Олександра Кукуруза.

Нам не сказали, скільки саме страв готує «Всесвітня центральна кухня» і як визначити коло тих, хто потребує, а хто ні, якщо деякі точки продовжують працювати стаціонарно. Нагадаємо, ми писали: Конфлікт з «президентськими пайками» в Корабельному районі зростає (ФОТО). Раніше повідомлялося, що безкоштовні обіди від міжнародної благодійної організації World Central Kitchen в Корабельному районі допомогли доставити місцевим активістам, доставляючи обіди як в будинки людей, так і на підприємства (приватні та комунальні), поліцейські, освітні та медичні установи.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button