Общество

ЗСУ тримають Південь під вогневим контролем, - ОК «Південь»

Ситуация остается напряженной, но она контролируется силами обороны

Цей материал також доступний

Збройні Сили України тримають ситуацію на півдні України під контролем вогню та суттєво ускладнили наміри противника щодо переміщення суходолом, повідомила на брифінгу керівник спільного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Укрінформ.

"На півдні ситуація залишається напруженою, але вона контролюється силами оборони. Враховуючи, що противник підтягує резерви, намагається розгорнути ударні групи та шукає місця для маневрів своїх сил, ми тримаємо ситуацію під контролем, у тому числі вогнем, та суттєво коригуємо їхні плани. Зокрема, наміри противника просунутися по суші дуже складні, у нього немає такої можливості, тому він акцентує свою увагу на артилерійських і авіаударах", — сказала вона.

Коментуючи інформацію про удари українських військ по мостах у Херсонській області, Гуменюк зазначив, що управління вогнем, яке забезпечують Збройні сили України, працює ефективно. Всі удари мають філігранні точкові удари, але не руйнують інфраструктуру.

"Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми не дозволяємо ворогу її використовувати", — сказав Гуменюк.

На запитання, які напрямки ворог намагається використати для перекидання зброї замість зруйнованих мостів, Гуменюк відповів:

"У ворога не так багато альтернатив для реалізації своїх планів, і вони намагаються підтягнути резерви, сили і засоби через Кримський напрямок, але всім, що вже передислоковано, вони маніпулюють і намагаються розподілити на майбутнє, як ми підозрюємо, якесь ударне застосування".  

https://www.youtube.com/watch?v=pR-jOZVemnM

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button