Общество

«Облтеплоенерго» попередило миколаївців про можливі проблеми під час опалювального сезону

Опалювальний сезон 2022-2023 років в умовах повномасштабної військової агресії з боку РФ не обіцяє бути легким, про що повідомили в комунальному підприємстві «Миколаївоблтеплоенерго».

Крім якісної підготовки до опалювального періоду котелень і теплових мереж теплопостачачем і внутрішньобудинковими системами керуючими компаніями/ ОСББ/ ЖКГ, варто подбати про тепло в будинках безпосередньо самим громадянам.

«Йдеться про елементарні правила мінімізації тепловтрат у квартирах, щоб з настанням холодів кожен миколаївець міста опинився в теплому будинку.

Слідкуйте за тим, щоб вікна і підвіконня не пропускали тепло. Це, до речі, стосується не тільки квартири, але і під’їзду. Також слід звернути увагу на вхідні двері, адже їх ущільнення з часом зношується і, відповідно, в квартиру надходить холодне повітря.

Зверніть увагу на балкон і лоджію. Перевірте і закрийте тріщини, щоб зменшити можливі тепловтрати.

Дайте дорогу теплу! Різноманітні меблі, довгі затемнені штори або жалюзі, розташовані перед радіаторами опалення, можуть поглинати близько 20% тепла, тому краще звільнити місце перед батареями. А ось короткі жалюзі або штори допоможуть знизити тепловтрати на 8-15%, вийшовши назовні через скло.

Також врахуйте, що радіатори часто встановлюються під вікном, впритул до зовнішньої стіни, через що він нагрівається. Запобігти таким нераціональним втратам тепла можна, приклеївши стіну за батареєю тепловідбиваючим екраном/ фольгою і т. д., Тоді тепло піде в квартиру. Обов’язково ретельно очистіть радіатори опалення від пилу. До речі, багаторічні шари фарби на чавуні також знижують тепловіддачу.

Сподіваємося, що зима в Україні буде мирною. Ми віримо в наші хоробрі Збройні Сили України, очікуємо якнайшвидшої Перемоги над ворогом і утримуємо наш комунальний фронт», — йдеться у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button