Общество

Росія вдарила по Україні новими гіперзвуковими ракетами "Кинджал"

Наши средства ПВО не могут эффективно выявлять и уничтожать такие ракеты

Цей материал також доступний

Для нанесення удару 7 серпня 2022 року по військових об'єктах у Вінницькій області російські окупанти застосували гіперзвукові ракети повітряного базування Х-47М «Кінжал». Про це повідомляє командування Повітряних сил Збройних Сил України. Як зазначається, основним носієм ракет цього типу є винищувач МіГ-31, також можуть використовуватися бомбардувальники Ту-22М3 і Ту-160.

«Це новітній тип ракети, який Росія має на озброєнні. Після вступу в стрій в 2018 році було випущено лише кілька десятків з них. Бойова частина Х-47М становить 500 кг, швидкість ракети 3500 — понад 12000 км / год. Після старту з літака ракета піднімається на велику висоту у верхніх шарах атмосфери. А при наближенні до цілі по балістичній траєкторії може розвивати швидкість близько 12 тисяч км/год", — йдеться в повідомленні.

У командуванні пояснили, що тактико-технічні характеристики цієї ракети не дозволяють наявним засобам протиповітряної оборони у Збройних Силах України ефективно її ідентифікувати та знищити.

"З 24 лютого 2022 року зафіксовано лише кілька бойових застосувань ракет такого типу, які противник намагається застосувати проти надзвичайно важливих цілей", — йдеться у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button