Общество

Чому людей, які не хочуть служити, беруть в армію, а добровольців відмовляють

Начальник Дарницького територіального центру комплектування в Києві полковник Руслан Тригуб пояснив, чому бувають випадки, коли на фронт відправляють людей, які не зовсім бажають або готові служити. Про це він сказав в інтерв'ю Громадському.

"Є військово-підготовлений ресурс — це особи, які служили в армії. Вони проходили навчання, держава витрачала на них гроші, коли вони служили на військовій службі (або в поліції, або в СБУ). Їх не потрібно перекваліфіковувати – їм просто потрібно нагадати про те, що вони знають. Людина може не хотіти служити, він може хотіти бути вдома, у нього тут є сім'я і т.д. Також є люди, які не служили в армії, але хочуть захищати державу. Однак якщо є вимоги викликати навчений ресурс: людей, які вчилися на танкістів, артилеристів, стрільців, гранатометників, то ми дзвонимо в першу чергу їм », — пояснив Тригуб.

Він запевнив, що добровольців також направляють воювати, але деякі добровольці не зможуть виконувати мобілізаційні завдання.

"Тому викликаються інші люди, вручаються повістки, перевіряються облікові дані. Мобілізація триває, запити надходять, тому ми закликаємо людей », — каже глава ТЦК.

Він нагадав, що мобілізацію, згідно з указом президента, продовжили до 23 серпня.

«Поки що набір здійснюється постійно. Є бойові втрати, є небойові втрати, є незавершеність і т.д. Ми комплектуємо військові частини за заявками, які нам надсилають вищі командні склади", — сказав Тригуб.

Глава ТЦК підтвердив, що в рамках загальної мобілізації може бути мобілізований будь-який здоровий призовник або резервіст, якщо вони не мають права на відстрочку і за станом здоров'я вважаються придатними до служби.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button