Общество

Протиповітряна оборона безсила проти ракетно-артилерійського обстрілу Миколаєва

Сообщил спикер командования Воздушных сил ВСУ

Цей материал також доступний

Протиповітряна оборона не може захистити прифронтові міста, в тому числі Миколаїв, від ударів ворожої реактивної артилерії. Про це повідомив спікер командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Гнат в ефірі телеканалу "Київ" 7 серпня.

«Прифронтові міста (Харків, Дніпро, Миколаїв, Запоріжжя) страждають в першу чергу через ракетно-ствольну артилерію. Через нього також включається сигнал повітряної тривоги, якщо є інформація про обстріли з території, контрольованої російськими військами "Градами", "Торнадо", "Ураганами". Люди теж сприймають це як ракетний вогонь, хоча це ракетна артилерійська атака, проти якої, на жаль, протиповітряна оборона безсила", — сказав Гнат.

Речник командування ВПС повідомив, що зенітно-ракетні комплекси також не можуть збивати такі цілі, зенітна ракета призначена для збиття інших повітряних цілей, в той час як «пакет» «Градів» (40 ракет) летить за лічені хвилини. Представник військово-повітряних сил підкреслив, що необхідно більш рішуче розчавити противника там, де він завдає ці удари. Для цього, зокрема, потрібне посилення озброєнь від міжнародних партнерів.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button