Общество

Ситуація в регіоні напружена, але контрольована: про можливий наступ Росії на Миколаїв не йдеться, - Кім

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що ситуація в регіоні напружена, але контрольована. Тому про можливий російський наступ на Миколаїв не може бути й мови, адже українські захисники поступово відвойовують Херсонську область і знищують склади і командні пункти росіян. Про це Віталій Кім сказав в інтерв'ю "Главкому". Кім зазначив, що з початку війни росіяни роблять масові посадки, що "колона з 200 танків рухається до Миколаєва", щоб люди і місцева влада з військовим керівництвом почали панікувати і евакуюватися, але це не спрацювало тоді, а тим більше зараз.

«Наша лінія фронту дуже розтягнута, військові щось планують і розуміють ситуацію на міцність росіян. Ситуація напружена, але контрольована. Тому можна говорити про відбиття можливого наступу або наш контрнаступ, але ні в якому разі не про евакуацію. Я вважаю, що цей наратив зараз більше розганяється Росією, ніж нами. На початку війни у росіян була тактика набивання, типу «колона з 200 танків рухається до Миколаєва». Вони очікували, що ми всі злякаємося і евакуюємося. І керівництво, і військові… Але ця тактика вже не працює, тому що вона була зрозуміла з самого початку. Обдурити нас зараз неможливо", — пояснив Віталій Кім.

Очільник Миколаївської ОВА додав, що позиції окупантів знаходяться далеко від Миколаєва, тому їхній наступ неможливий. Для цього їм спочатку потрібно відвоювати землі, які вже були звільнені Збройними силами України, але поки що їм буде дуже важко відвоювати навіть села.

"Я не військовий фахівець, як Арестович, але розумію, що якщо вони просуваються на 200 метрів або кілометр на день, то уявіть, скільки часу їм знадобиться, щоб просунутися на 30 км. І це за найкращих для них умов – якщо у них все працює, а у нас — ні. У них ще є хоча б місяць, щоб поїхати до нас. Згадайте, скільки днів простояв Маріуполь, а у Миколаєва навіть кращий ландшафт для оборони. Можливо, у них є план взяти Миколаїв приблизно за півроку, але найближчим часом це просто нереально. Крім того, в першу чергу росіяни спробують дійти до адміністративного кордону Херсонської області, щоб зафіксувати хоч якусь «перемогу». Бо розумно хоч щось завершити, перш ніж робити наступні кроки. А зараз, навпаки, потихеньку підкорюємо Херсонщину. Як росіяни можуть взагалі просунутися вперед, коли їх ешелони, командні пункти горять, а генерали відмовляються переходити Дніпро?".

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button