Происшествия

Очільник миколаївського концерт-холу «Юність» втік до анексованого Криму розважати «хороших русских»

Він покинув Миколаїв у травні, адже "не бачив сенсу залишатися"

Цей материал також доступний

Директор миколаївського концерт-холу «Юність» Олег Кошовий у розпал війни переїхав до  окупованого Криму, а щоб розважати «хороших русских» та кримчан, які свого часу закликали «русский мир».

Як з’ясував NikLife, для миколаївських друзів та знайомих Кошового ця новина виявилась дуже неприємною несподіванкою. Проте підозри, що відомий ведучий, організатор міських свят, актор та режисер популярних мюзиклів та вистав перейшов на сторону окупантів вони все ж таки мали. Напередодні директор «Юності» просто видалив їх в соціальних мережах, щоб не задавали зайвих запитань. А також змінив номер телефону, тепер він починається з +7.

Нагадаємо, концерт-хол «Юність», що є частиною комунального підприємства Миколаївської міської ради – ПК «Молодіжний», Олег Кошовий очолив 2018 року. До цього шоумен та режисер працював заступником директорки ПК Юлії Захарової. Миколаївці неодноразово бачили Кошового на сцені у якості ведучого масових заходів, чули його голос у вуличному радіо, яке лунає на Соборній, та знали як організатора, режисера, диктора, сценариста та актора.

Його найвідоміша роль — Чорт у виставі «Обережно, люди!», в одному з інтерв’ю Олег акцентував, що відповідна роль «написана під нього».

NikLife зв’язався із очільником «Юності» та поцікавився, де він знаходиться. Кошовий зізнався, що покинув Миколаїв у травні, адже не бачив сенсу залишатися.

За його словами, він звільнився з концерт-холу, який, до речі, був епіцентром культурного життя у Миколаєві та приймав найпопулярніших «зіркових гостей». Тим часом, як показують відкриті дані, його ТОВ «Такіда Мюзік», що зареєстроване у «місті на хвилі», не перебуває у стані припинення.

В Севастополі він влаштувався івент-менеджером. Нині Кошовий думає не про війну, а про «великі постановки».

«В мае уехал в Крым. Так карты сложились. Работаю здесь в отеле ивент менеджером и вынашиваю в голове планы великих пьес и постановок. Добирался непросто, но риск был оправдан», — розповів Кошовий.

Виявилося, Олег влаштувався не до простого готелю, а до севастопольської «Таврії». У січні 2022 року вона була передана в управління отельному оператору «Русский дом», який активно прославляє окупацію та війну в Україні. Одним із доказів цього є публікації в соцмережах про святкування «приєднання» Криму до росії.

Кошовий всі ці факти чи то ігнорує, чи взагалі підтримує. В будь-якому випадку миколаївський шоумен з травня часу не втрачав та з усією завзятістю розважав окупантів у Криму.

Він встиг провести «Школу невест», запланувати «Вечер городского романса» в Феодосії і навіть нову виставу «Ангел, Черт, Проктолог» (та сама миколаївська «Осторожно, люди!») вже не з Сергієм Мельниковим, Олексієм Павліщевим та Богданом Прошуковим, а з кримськими акторами.

Його колегами тепер є актор серіалів «Реальні пацани» та «Універ» Владислав Молдованов та заслужений артист Криму, колишній актор Миколаївського драмтеатру Олексій Кубін. У Кубіна (типу «янгол»), до речі, є авторські пісні про Крим та Схід України з рашистськими наративами: там про «бандерівську шваль», «українських нацистів» та «росію, з якою воскресне Донбас».

Цікаво, що нова творча команда Кошового також має назву «Необычные люди», як і миколаївське об’єднання, до складу якого входили найвідоміші культурні діячі міста та області. Невідомо, чи поцікавився він у колишніх колег думками про переніс «творчого альянсу» до окупованої росіянами території.

Кошовий не вважає себе зрадником. Як пояснив він, у нього просто є «своя точка зрения». При цьому, під щоденними обстрілами у Миколаєві залишається його дочка Анастасія.

«Никакого предательства в этом не вижу. У меня есть своя точка зрения. Я уважаю точку зрения каждого кто ее имеет. Я уважаю точку зрения своей дочери. Но никто не вправе мне навязывать свою точку зрения, или ту, которая мне неприемлема. Я по прежнему общаюсь со всеми друзьями. А они очень разные люди. С очень разными взглядами. Да и по сравнению с глобальными внутренними вопросами, переживаниями, озарениям каждого человека это просто суета сует», — додав Кошовий.

Зазначимо, Кошовий минулого року отримав звання «Зірка культури Миколаєва». Відомо, що навесні він мав брати участь у конкурсі на посаду директора драмтеатру у Миколаєві, який нещодавно прибрав зі своєї назви слово «російський». Війна, як бачимо, змінила плани.

Тим часом на шостий місяць війни миколаївці продовжують чути повідомлення про повітряну тривогу у місті голосом Олега. Щодня і щоночі, по декілька разів…

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button