Общество

"Затримка виплат ВПО неприпустима", - в «Дії» покращать функціонал для переселенців

Повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Цей материал також доступний

Міністерство соціальної політики та Міністерство цифрової трансформації, під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук розглянули питання підтримки внутрішньо переміщених осіб. В ході брифінгу учасники міжвідомчої наради вирішили удосконалити функціонал застосунку «Дія» для ВПО, про це повідомляє у Facebook Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій:

«Підтримка до ВПО має надходити без зволікань. Про це говорили на міжвідомчій нараді, яка пройшла під головуванням віцепрем’єрки Ірини Верещук. Обговорювали, як можна налагодити вчасну виплату допомоги на проживання ВПО та спростити подачу заяв через мобільний додаток Дія.

Вирішили: Мінсоцполітики та Мінцифри спільно вдосконалять функціонал Дії. А саме: щоб ВПО могли через цей застосунок знятись з обліку та змінити адресу фактичного місця проживання при повторному переміщенні».

Крім того, міністерство повідомляє, що ВПО, які подавали заяви через Дію до 30 квітня 2022 р. та не отримали довідку і допомогу, в разі повторного подання документів до органу соціального захисту або ЦНАПу зможуть отримати і те, й інше – з дати подачі заяви в Дії.

«Затримка виплат ВПО неприпустима. Люди, які перебувають у скрутному становищі, залишились без домівок та підтримки близьких, не повинні чекати місяцями», – наголосила Ірина Верещук.

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

  1. Оформила ВПО 21.04и тишина коли звониш узнавать завиплату дуже сильно [censored] унижать читають нас не людьми бо ми переселенці шо мені робив я багадітна мати вийхала 5 діток куда образяться звонила 1545 оставила 2 жалоб ответ не прислали Закарпатська область Іршавський район смт Брід вул Зарічна33 ответів нема.допоможіть мені будьласка.

  2. Доброго дня.скажвть будь ласка ми з [censored] та діти впо в цьому місяці небуло грошей впо.чому

  3. Виплати немае а оформилась ще у квітні мкажіть чекати чи вже забути заці виплати

  4. Доброго дня я з Ізюмського району, Харківська обл.,с.Шевелівка залишилась без даху над головою реєструвалась ще в квітні а досі нема ніяких виплат.

  5. Добрый день,справка есть выдана 23.04 выплат нет,не копейки регистрировались Харьковская обл,с Шаровка Валковский район,ничего нет все телефоны отключены в офисе призедента трубку не поднимают,короче полный треш.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button