ПроисшествияТема дня

При обстрілі загинула колишня директорка Лиманівської школи, почесна громадянка села Надія Вайсман

Колишні учні з великим теплом у серцях згадують свою улюблену наставницю...

Цей материал також доступний

Через кілька днів вона мала б святкувати свій 77-й день народження, але сталося непоправиме: через обстріли россійських окупантів, 19 червня 2022 року Надія Трохимівна загинула: після розриву ворожого снаряду їй відірвало руки та ноги, коли вона висаджувала квіти у центрі села Лимани, де жінку дуже любили і поважали…

Вайсман Надія Трохимівна народилася 11 липня 1945 року в селі Новомиколаївка Запорізької області. У родині було 3-є дітей. Батько був головою колгоспу, мати домогосподаркою. Маленька Надійка була старанною ученицею в школі, після закінчення якої вступила в Запорізький педагогічний інститут на фізико-математичний факультет. Після завершення вузу за розподілом приїхала на Миколаївщину в село Прибузьке. Викладала фізику та працювала завучем у Прибузькій школі. У цьому селі вийшла заміж, народила двох дівчаток.

У 1980 р. Жовтневий районний відділ освіти направив Надію Трохимівну завучем до Лиманівської школи. Уроки цієї вчительки завжди були цікавими, продуманими й змістовними. З 1996 по 2010 роки Надія Трохимівна обіймала посаду директора нашої школи й очолювала педагогічний колектив, — розповідають в керівництві Галицинівської об’єднаної територіальної громади.

Загибла була завжди вимогливою, принциповою як до навчання так і до господарства школи. Колишні випускники добре пам’ятають заквітчане подвір’я школи, зелені шкільні городи та роботу на фермерських полях та садах.

А ще вони з великим теплом у серцях згадують свою улюблену наставницю, бо вона була дуже гарною людиною.

«Надія Трохимівна була удостоєна високого звання «Відмінник народної освіти», вчитель-методист. Неодноразово нагороджувалася грамотами районного та обласного відділу освіти. Постійно вела активне громадське життя. Була депутатом кількох скликань місцевої та районної рад. Надія Трохимівна — почесний громадянин села Лимани. У 2021 р. нагороджена медаллю «За заслуги перед Вітовщиною».

Жорстока російська війна, розв’язана проти нашого народу, передчасно забрала життя у Вайсман Надії Трохимівни. 18 червня 2022 року вона трагічно загинула під час одного із обстрілів с. Лимани касетними боєприпасами біля власного будинка. Сумуємо й пам’ятаємо. Образ цієї чудової людини назавжди залишиться в нашій пам’яті та серцях», — сказано в повідомленні адміністрації Галицинівської ОТГ.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button