Общество

5 секретів вдалого вибору спортивного одягу для чоловіків

Здавалося б, що складного у купівлі чоловічого одягу? Побачив річ — придбав. Але якщо йдеться про спортивне екіпірування, існують певні нюанси вибору. 

З нашої статті ви дізнаєтеся п’ять експертних порад, як вдало вибрати чоловічий спортивний одяг, щоб обновка на 100% відповідала очікуванням та сприяла отриманню кращих результатів у спорті.

Магія розмірів

За словами консультантів інтернет-магазину “Атлетікс”, під час онлайн-шопінгу найбільшу складність у чоловіків викликає вибір розміру речі. Згодні, в примірочний з дзеркалом у повний зріст визначитися легше, але не варто відмовлятися від зручності онлайн-покупок лише через опасіння пролетіти з розміром. Тим паче ми маємо кілька лайфхаків, що допоможуть зменшити ризик прольоту:

  • зробіть заміри власної фігури — обхват грудей, пояса, стегон за допомогою сантиметрової стрічки;
  • зверніть увагу на розмірну сітку від виробника — як правило, в онлайн-магазинах є окрема сторінка з табличкою, де містяться цифрові параметри тіла, яким пасує певний розмір;
  • оберіть речі знайомого бренду, який вже маєте в шафі — подивіться розмір на бірці й замовляйте.

Взимку тепло, влітку прохолодно

Саме з цією метою для пошиття спортивного одягу використовують не бавовну, а синтетичні тканини.

Зимові спортивні речі мають домішки вовни до поліестеру. Літні зазвичай виготовляють зі 100%-го поліестеру, який відмінно пропускає вологу та холодить.

Ні — крепатурі

Сучасні технологічні тканини запобігають появі крепатури, навіть якщо ви трохи переборщили з навантаженнями. 

Для інтенсивних тренувань та бігу експерти радять вибирати спортивний одяг з компресією — бігові тайтси (аналог легінсів, які щільно облягають ноги). Спеціальна еластична тканина забезпечує щільну посадку та підтримку. Компресійне стиснення допомагає знизити вироблення креатинкінази — відповідального за хворобливі відчуття у м’язах ферменту. Після пробіжки м’язи не такі виснажені й не болять.

Тканина має значення

Для занять спортом підходить виключно спортивний одяг, а не шорти та футболка з мас-маркету. Одяг у спортивному стилі виготовляють з натуральної бавовняної тканини, яка приємна до тіла та не викликає подразнень, але категорично не підходить для спортивних навантажень. 

Виробники спортивних речей використовують для пошиття екіпірування поліестерові технологічні тканини, що дихають та підтримують м’язи, роблять тренування комфортним, бо піт виводиться назовні й випаровується з поверхні одягу.

Білизна для фітнесу

Якщо ви професійно займаєтесь спортом або регулярно відвідуєте тренажерну залу, вам знадобиться спеціальна білизна для тренувань. 

Спортивні боксерки шиють з поліестеру з додаванням еластану. Така білизна не викликає дискомфорту під час виконання фізичних вправ та забезпечує достатній рівень підтримки у паховій зоні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button