Общество

Знов прославила Корабельний район: пловчиня з Миколаєва встановила світовий рекорд серед паралімпійців

На дистанції 50 метрів вільним стилем

Цей материал також доступний

Ганна Гонтар (що раніше тренувалася в СКПБ «Водолій», розташованому в Корабельному районі міста Миколаєва) стала чемпіонкою світу з паралімпійського плавання. Так, на Чемпіонаті світу серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату (проходив з 12 по 18 червня 2022 року в португальській Мадейрі) 16 червня здобула золоту медаль та встановила рекорд чемпіонату світу на дистанції 50 метрів вільним стилем. Зазначимо, що в змаганнях брали участь 509 спортсменів з 60-ти країн світу.

Пловчиня з Миколаєва здолала дистанцію за 32,75 секунди, випередивши колумбійську спортсменку, що опинилася на другому місці (третьою дісталася до фінішу американка).

Нагадаємо: в перші два дні змагань студентка факультету фізичного виховання і спорту Чорноморського національного університету імені Петра Могили, майстер спорту міжнародного класу Ганна Гонтар виборола дві срібних медалі у стометрівках на спині та вільним стилем.

Загалом національну паралімпійську збірну команду України на чемпіонаті представляли 22 спортсмени. За перших п’ять змагальних днів вони вибороли 27 медалей — сім золотих, сім срібних та 13 бронзових. Лише за 16 червня збірна України отримала 10 медалей: три золоті, одну срібну та шість бронзових, що дозволило Україні переміститися з 9-10 місця у п’ятірку найсильніших. Від Миколаївського регіонального центру «Інваспорт» виступали двоє миколаївських плавців — Ганна Гонтар та Дмитро Василенко. Обидва спортсмени тренуються у Заслужених тренерів України Тетяни та Миколи Ільїних.

Нагадаємо, ми писали в 2021 році:
Николаевская пловчиха Анна Гонтарь добыла бронзовую медать на Паралимпиаде в Токио

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button