Общество

"Ключ від Херсона - він не у Херсоні", - військовий аналітик Бєлєсков

Мелітополь - це ключ від материкового півдня України

Цей материал також доступний

Ключ від Херсона — він не у Херсоні. Так вважає аналітик Національного інституту стратегічних досліджень, військовий експерт Микола Бєлєсков.

За оцінкою військового аналітика, швидкому визволенню Херсона сприяв би прорив до Мелітополя, поставивши під загрозу все російське угруповання на окупованому півдні країни. Така тактика мінімізує руйнування та втрати серед цивільного населення під час визволення Херсона.

«В ідеалі тоді б це мав би бути не штурм на Херсон власне, а удар на Мелітополь. Тобто Мелітополь — це ключ від материкового півдня України. Тобто від тих районів, які зараз окуповані ворогом. Якби ми прорвалися до Мелітополя, ми б створити флангову загрозу для комунікацій, які мають росіяни у Херсоні фактично, те, що там з’єднано з Кримом. Також до речі створили б й флангову загрозу комунікацій для Енергодару, де знаходиться найбільша Запорізька АЕС. Це б змусило ворога, скажімо так: або перебувати під загрозою перерізання цих комунікацій, або просто відкочуватись. Ключ від Херсона — він не у Херсоні.  В цьому якраз перевага оперативного мистецтва, коли мислять не як тактик, що ось є лише один напрямок і він пряма лінія…», — пояснив мілітарі-експерт.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button