Общество

В деяких багатоповерхівках Миколаєва досі не підключили ліфти

Мешканці міста, зокрема Корабельного району, продовжують носити воду на верхні поверхи пішки

Цей материал також доступний

Деякі ліфтові компанії Миколаєва попри дозвіл міської влади, досі не підключили ліфти у багатоповерхівках, тому мешканці продовжують носити воду на верхні поверхи пішки.

Втім у Департаменті житлово-комунального господарства говорять, люди можуть взяти ситуацію під свій контроль та власними силами організувати підключення підйомників, передає «Суспільне».

Ліфти у багатоповерхівках вимкнули з початком бомбардувань міста. На початку квітня міський голова Олександр Сєнкевич дав доручення ліфтовим компаніям поновити роботу підйомників.

Мешканцям будинку на вулиці Космонавтів нині не вносять суму за користування ліфтом у платіжки:

«Так як йде маленький дуже відсоток проплати комунальних послуг, у нас не вистачає коштів для сплати за підключення ліфта. Тому що ліфтові компанії працюють, зараз такі умови важкі, вони хочуть мати оплату за свою роботу. Тому вони пропонують, щоб ми проплачували наперед роботу ліфта, і вони його включать. Але через те, що багато мешканців виїхало, комунальні послуги не сплачуються своєчасно», — розповідає інженерка керуючої компанії Світлана.

В управлінні житловим господарством Миколаєва мешканцям будинку порадили звернутись до будь-якої з шести ліфтових компаній у місті та укласти прямий договір.

«Управляюча компанія пропонувала людям, якщо вони хочуть зібратися і скористуватись можливістю Закону України про житлово-комунальні послуги, вписується комунальна послуга одна з. І перейти на пряме абонування, укласти прямі договори абонентські з ліфтовою компанією, яка їх обслуговує, або обрати якусь іншу», — говорить заступник начальника управління житлового господарства Володимир Ніколайчук.

Через вимкнений ліфт не може спуститись до підвалу під час повітряної тривоги мешканка будинку Лариса. Жінка пересувається за допомогою палиць, сходами йти не може.

«Буде тривога — я спуститись не можу, у нас у підвалі обладнано і килимки навіть, а я просто туди не дійду, не спущусь, а тим більше не підіймусь, ліфта немає», — каже Лариса.

Шістдесятирічна Світлана нещодавно пережила інсульт та потрапила в дорожньо-транспортну пригоду. Попри фізичний стан, щодня піднімає 12 літрів питної води на дев’ятий поверх. Говорить, зверталась до ЖЕКа, втім, там допомагати відмовились.

«У мене переламана ключиця. Ноги, дякувати Богові, ходять. Дві баклажки по шість літрів, бутилі. Раз сходила — баклажку принесла, а потім десь години в чотири – знов», — розповідає Світлана.

Мешканка будинку Світлана пішки підіймається на свій поверх
Мешканка будинку Світлана пішки підіймається на свій поверх

Загалом, за словами Володимира Ніколайчука, у Миколаєві підключені та працюють 95% ліфтів у багатоповерхових житлових будинках.

Серед будинків, де ліфт так і не запрацював, — 9-поверхівка по вул. Новобудівній в Корабельному районі, мешканка якого розповіла для «Корабелів.Інфо»:

«Нас в подъезде осталось две семьи, остальные эвакуировались. А чтобы лифт запустить, просят оплату 700 гривен с подъезда. Мы не в силах сами заплатить, вот и приходится носить воду и всё остальное на самый верх пешком…»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button