Происшествия

На кордоні Миколаївської та Херсонської областей йдуть бої

Поточна оперативна обстановка на півдні України станом на 6 червня 2022 року

Цей материал також доступний

«Обстановка в нашій зоні відповідальності залишається стабільно напруженою», — повідомляє Оперативне Командування «Південь». Ворог продовжує ведення бойових дій на лінії зіткнення наявними силами, підтягуючи додаткове озброєння. Бої тривають на кордоні Миколаївської та Херсонської областей та у Бериславському районі Херсонщини. Там ворог хоче відновити втрачені позиції та веде обстріл сіл. Гостра ситуація на території Калинівської та Великоолександрівської громад.

Вночі один із районів Миколаєва зазнав обстрілів реактивною системою залпового вогню. Пошкоджено приватний житловий будинок. Постраждалих нема. В результаті потрапляння ворожих боєприпасів та їх уламків у Галицинівській громаді зайнялася пожежа господарчої будівлі та сухої трави на відкритій території. Ворог продовжує нищити і мирні населені пункти, і сільськогосподарські угіддя.

Ранком знов важкою ствольною артилерією типу «Піон» обстріляно житлові квартали Миколаєва. Пошкоджено приватні будівлі, автівки, є загиблий.

На Одещині з метою захисту військових та цивільних об’єктів від нападу, виявлення та знешкодження диверсійних груп, відпрацювання інших завдань продовжуються контрдиверсійні заходи. В прикордонних з Придністров’ям районах обстановка стабільна і контрольована.

Корабельне угруповання ворожих сил продовжує блокаду судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. В готовності до атак – 2 ракетних кораблі та підводний човен, які споряджені 20 крилатими ракетами «Калібр».

Загроза ракетних ударів, диверсій та висадки десанту не втрачає актуальності, не нехтуйте сигналами тривог. Знайдіть в собі сили усвідомити, що пляжний відпочинок і купання в замінованому морі – не на часі. Будьте пильними і мудрими, солідарними із захисниками України, які в окопах на передовій власним життям ризикують заради вашого спокою і можливості працювати на благо України і на нашу спільну Перемогу!

Застерігаючись підходів наших сил з моря, ворог мінує узбережжя. Так внаслідок мінування берегів моря, зокрема, у Лазурному, на російській міні підірвались троє місцевих жителів. Всі загинули.

В зоні окупації рашисти намагаються запровадити рублі. А також тиснуть на аграріїв. Загарбники викрадають окремих фермерів, намагаючись на них тиснути фізично, зокрема тортурами. Роблять це для того, щоб вони продовжували агробізнес, але врожай планують відбирати силою для потреб своїх підрозділів та колабораційної місцевої влади.

Тримаймо стрій! Наша сила в єдності!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button