Происшествия

По Миколаївщині нанесено масований ракетний удар із застосуванням стратегічної авіації

Поточна оперативна обстановка на півдні України станом на 02.06.2022

Цей материал також доступний

В операційній зоні наших сил оборони обстановка стабільно напружена. Ворог намагається утримувати оборонні рубіжі та в противагу контрнаступальним діям посилює обстріли наших позицій. Так, по Миколаївщині нанесено масований ракетний удар із застосуванням стратегічної авіації. Крилатими ракетами противник вдарив по раніше зруйнованому залізничному мосту в районі села Трихати, — повідомляє Оперативне командування «Південь».

Також атаковано чорноморське узбережжя Миколаївської області і тилові райони наших позицій. Вочевидь, ворог намагається посилити психологічний тиск на мирне населення та підрозділи сил оборони, щоб знизити динаміку контрнаступальних дій.

Опівночі знов «Ураганом» атаковано Очаків, а обласний центр Миколаївщини вкотре піддано артилерійському обстрілу 203 мм снарядами та реактивними системами залпового вогню. Уражені промислові підприємства, автодорожні розв’язки, об’єкти міської та приміської інфраструктури. Є постраждалі.

Підрозділами ракетно-артилерійського озброєння сил оборони за ніч знищено 152-мм причіпні гаубиці «Мста-Б», інші втрати ворога уточнюються.

В Чорному морі наразі перебуває 2 кораблі-носії крилатих ракет, та 3 великих десантних кораблі прямують до пункту базування в Севастополі. Решта одиниць рашистського чорноморського флоту зосереджена в базах тимчасово окупованого Криму.

На Одещині залишається загроза викидання на берег морських мін. Тривають контрдиверсійні заходи в різних районах області. Наразі прокурорами області скеровано до суду 6 обвинувальних актів стосовно 6-ти проросійськи налаштованих мешканців Одеси та області, які, незважаючи на систематичні обстріли Одещини окупантами, у російських соціальних мережах поширювали матеріали, що виправдовують тимчасову окупацію частини України та заперечують збройну агресію росії, принижують національну честь і гідність українського народу та вихваляють і звеличують російських загарбників. Перспективи таких діячів — до 5-ти років позбавлення волі.

Довіряйте силам оборони, не нехтуйте попередженнями про небезпеку і не допомагайте ворогу ані інформаційно, ані емоційно.

Разом переможемо! Все буде Україна!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button