Происшествия

Ворог знов обстріляв Галицинівську та інші громади Миколаївщини - є постраждалі

Оперативна обстановка на півдні України

Цей материал також доступний

Обстановка в нашій операційній зоні продовжує тримати напруження й динаміку на високому рівні, — повідомило 31 травня Оперативне Командування «Південь».

На Херсонщині тривають бойові дії та обстріли. Багато населених пунктів без електропостачання, води та газу. Область потребує медикаментів та гуманітарної допомоги.
Противник, не маючи успіхів в просуванні вперед, укріплюється на оборонних рубіжах, ховає техніку та підрозділи в населених пунктах, прикриваючись мирними мешканцями.

Продовжується обстріл населених пунктів Миколаївщини реактивними системами залпового вогню «Смерч» та «Ураган». Вночі нанесено удар по Очакову. Пошкоджено газову трубу газорозподільної станції та місцевий хлібозавод. Пожежу оперативно локалізовано, жертв та загрози витоку газу нема. В Миколаєві знов понівечено житлові будинки, ворог підступно вкривав вогнем спальний район міста серед ночі. Ворожою артилерією обстріляно Воскресенську, Галицинівську, Шевченківську громаду. Є постраждалі. Інформація уточнюється.

Виконуючи вогневі завдання, протягом ночі наші ракетно-артилерійські підрозділи скоротили кількість рашистів на 16 одиниць, знищили їх самохідну артустановку, 4 броньованих та 5 інших автомашин. А також вщент розбили пункт управління БПЛА, склад боєприпасів, склад пально-мастильних запасів ворога.

В Чорному морі розташування сил противника суттєвих змін не зазнало. Ракетний фрегат продовжує тримати під загрозою удару територію України. Загальна обстановка на Одещині стабільна і контрольована. В Придністров’ї суттєвих змін в діяльності та положенні оперативної групи російських військ не виявлено.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button