Происшествия

Окупований рашистами Херсон: закатовано та вбито до 50 цивільних, близько 120 мешканців викрадено

Продовжується безпідставне затримання мирних жителів, особливо осіб з активною проукраїнською позицією

Цей материал також доступний

На тимчасово зайнятих російськими окупантами українських територіях продовжується проведення протиправних дій стосовно місцевого населення. Тривають заходи адміністративно-поліцейського режиму, посилено контррозвідувальний режим. Продовжується безпідставне затримання мирних жителів, особливо осіб з активною проукраїнською позицією, — повідомляє Міністерство оборони України.

В окупований Херсон прибула група вербувальників, в яку входять співробітники ФСБ, офіцери «міністерства держбезпеки ДНР» і представники ПВК «Ліга» (колишня «Вагнер»). Їхнє завдання – знайти людей, які погодяться працювати у «спецслужбах ДНР». Паралельно проводяться показові фільтраційні заходи щодо патріотично налаштованих місцевих.

За час перебування вказаної групи було закатовано та вбито до 50 осіб цивільного населення. Близько 120 мешканців Херсона було викрадено. Наразі їхнє місцеперебування не відомо.

12 травня зазначена група прибула до місцевого СІЗО де проводила так звану «мобілізацію» серед утримуваних осіб. З приміщення було чутно стрілянину з автоматичної зброї.

Уповноважена з прав людини Людмила Денисова повідомила, що у Херсонському СІЗО загинув ув’язнений: до ізолятора увірвалися російські окупаційні війська та відкрили вогонь. За її даними, це сталося увечері 11 травня. Військові, що увірвалися в ізолятор, стріляли з автоматів і кидали світлошумові гранати, — розповіла Денисова з посиланням на працівників СІЗО.

Напередодні ЗМІ повідомляли, що російські військові у СІЗО шукали певних підсудних та викрали їх.

Денисова уточнює, що також викрадено начальника ізолятора, а співробітники написали рапорти про звільнення, відмовившись підкорятися окупаційним військам Росії.

«Наразі установа знаходиться під керівництвом колаборанта Євгена Соболєва, який погодився очолити пенітенціарну систему у Херсонській області», — написала уповноважена.

Незважаючи на смертельну небезпеку з боку рашистів, українці продовжують спротив на тимчасово окупованих територіях.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button